Tekashi 6ix9ine får lämna fängelset på grund av coronakrisen 

 

Tekashi 6ix9ine är en fri man. Eller ja, nästan i alla fall. Natten till fredag svensk tid blev det officiellt att rapparens önskan om en så kallad “compassionate release”, som precis som det låter är en funktion i rättssystemet där fångar kan få bli släppta tidigare när omständigheterna är speciella, har godkänts. På grund av coronapandemin kommer Daniel Hernandez att få avtjäna de första fyra månaderna i hemmakarantän, där han övervakas med GPS och endast får lämna för att prata med sin advokat eller få medicinsk vård.

 

En talande detalj är att beslutet verkar ha varit klart redan innan och att den kontroversiella rapparen fick lämna fängelset 90 minuter innan beslutet blev officiellt. Detta för att försäkra sig om hans säkerhet.

 

“We’re all so pleased with the judge’s decision. Danny will be safe now”, säger hans advokat Dawn Florio.

 

Och flera förbereder sig på nu vad som ska hända. Pvnch, rapparens forna turné-DJ, säger:

 

“I’m speechless. But I’m just sitting here with a bowl of popcorn, waiting for the festivities.”

 

Tekashi 6ix9ine skulle egentligen släppas i augusti efter att ha dömts till två års fängelse, där en del av tiden redan fick räknas in, i december 2019. En av anledningarna bakom beslutet är att rapparen haft en del hälsoproblem de senaste åren och även har dokumenterad astma.

 

Vad tror ni om Tekashi 6ix9ines framtid? Kommer han fortfarande vara relevant?

 

 

Foto: Julia Håkansson

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL