På söndagen förekom en rad skjutningar med dödlig utgång i Stockholmsområdet. En av dessa skedde i Blackeberg där artisten Rozh Shamal avled, då 23-åringen tog promenad med sin hund. Stockholmspolisen har sedan dess gripit en person skäligen misstänkt för mordet.

Rozh Shamal släppte i maj månad låten “Dras till problem”, med snart 700 000 visningar på Youtube. Rapparen Abidaz var en av de första som släppte en låt ihop med Rozh Shamal, betitlad “Höjer Basen”. Till Aftonbladet säger Abidaz:

“Det var en vän till mig som sa att jag borde lyssna på honom, vi pratade och han kom till studion och sedan började vi göra en massa låtar. Han gick på känsla och hade ett speciellt gung som ingen hade.”

Musikproducenten Viktor Ax, som har samarbetat med artister som Ken Ring och Dani M, bekräftar även att han hade flera projekt under färdigställande med Shamal.

“Han var en av de driftigaste och mest kreativa rapparna jag jobbat med och en av de största talangerna i Sverige. Han var en perfektionist när det gällde musiken och det är en stor förlust, inte bara för vänner och anhöriga utan för hela musikindustrin.”

Nyligen sköts även musikbransch-profilen Franky och en annan man till döds i Köpenhamn. Franky beskrivs i dagstidningar som ledare för ett kriminellt nätverk och var även manager för rapparen Yasin samt syntes i flera musikvideos på YouTube.

Huruvida dessa skjutningar och dödsfall har någon koppling är i dagsläget oklart, enligt polisen.


Visa det här inlägget på Instagram

?? @ffranky1

Ett inlägg delat av YASIN ✍? ?? (@yasinthedon)

Fotomontage: Aftonbladet