Under den senaste veckan har protesterna växt allt starkare mot Israel och dess förmodade krigsbrott mot palestinier i Gaza, efter att Hamas attackerat civila israeler för knappt två veckor sedan. Flera organisationer, däribland WHO, varnar för en humanitär katastrof som drabbar civila tillgången på vatten, el och mat är begränsad – samt att ytterst få hjälpsändningar tillåts in till Gaza.

Situationen ger även eko i Sverige där flera demonstrationer hölls under torsdagen, vid riksdagen samt utanför Israels ambassad. Nu kommer även ett gemensamt upprop från över 160 artister, skådespelare och nöjesprofiler i olika branscher under parollen #VIKRÄVER. Silvana Imam, Cherrie, Mapei, Medina, Fille Danza (Ison & Fille) och Pablo Leiva Wenger är några av artisterna som skrivit på uppropet som kräver omedelbart stopp för krigshandlingar i regionen.

”Vi har samlats för att kalla våra makthavare och ledare, i Sverige och utomlands för att göra allt i er makt för att omedelbart stoppa våldet i Israel och Palestina”, står bland annat att läsa.

Se inlägget av Sami i Medina nedan.