Samarbetade med bl.a Ed Sheeran, Chance The Rapper och Matte Caliste.

Flera amerikanska medier rapporterar att rapparen och sångaren PnB Rock mördats i Los Angeles under måndagseftermiddagen. Philadelphia-artisten ska ha beskjutits på en restaurang i de södra delarna av staden.

I en tweet av reportern Philip Lewis framgår:

“Breaking: PnB Rock has reportedly died after he was fatally shot during a robbery at the Roscoe’s Chicken & Waffles restaurant in South Los Angeles”, varpå han länkar till en artikel av Los Angeles Times som bekräftar dödsbeskedet.

PnB Rock, vars riktiga namn var Rakim Allen, besökte lunchrestaurangen med sin flickvän som postat flera inlägg via Stories och geo-taggat platsen. Enligt polisen Kelly Muniz gick förövaren in på stället och riktade ett vapen mot rapparen och begärde att få hans smycken. Han sköt sedan rapparen och hoppade in i en flyktbil. Polis söker nu igenom övervakningskameror på restaurangen och närliggande butiker i hopp om att identifiera skytten.

Efter händelsen har hans flickvän fått utstå mängder av kritik och hat för att ha avslöjat platsen de var på. Som en följd har Cardi B gått ut och försvarat henne och menat att han var på en “bad location”. Nicki Minaj å andra sidan, är mer upprörd och kritisk i sin ton.

Philadelphia-artisten fick sitt genombrott 2014 med låten “Fleek”, vilket senare ledde till samarbeten med namn som Ed Sheeran, 2 Chainz, Wiz Khalifa och Chance The Rapper. Han samarbetade även med svenska producenten Matte Caliste så sent som i fjol, på låten “Money Goes” där K27 och UK-rapparen Ramz också hördes. Artistens största hit “Selfish” tog sig högt på Billboard-listor i USA och 2019 blev han den första artisten att bokas till den då nya konsertlokalen Fållan i Stockholm.

Efter dödsbeskedet har hyllningar svämmat in från bland andra Juicy J, Kodak Black, YG och Quavo med flera. Se nedan!

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av PURPP (@smokepurpp)

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Meek Mill (@meekmill)

Foto: Atlantic Records

65ba07add7a32f7b0a037f23