Klart med nytt datum för kungörande av straffpåföljden.

Nipsey Hussles mördare Eric Holder stötte på ännu en motgång i rättssalen nyligen. Enligt NBC Los Angeles nekade igår en domare i Los Angeles en förfrågan om att ändra brottsrubriceringen från mord till dråp, en förfrågan som initialt framfördes i början av november då straffet för Holder egentligen skulle ha fastställts.

Försvarsadvokaterna försöker hävda att åklagarnas resonemang är inkonsekvent, då man fällde Holder för överlagt mord på Nipsey Hussle, men accepterade hans “heat of passion”-försvar i fråga om de andra två offren: Kerry Lathan och Shermi Villanueva. Åklagarna och domaren står dock fast vid att Holders mord på Nipsey var både genomtänkt och kallblodigt.

Under gårdagens förhör nekade också domaren en ny rättegång för Holder. Den pågående rättegången har redan skjutits upp två gånger, men nu är det fastställt att straffet ska bestämmas den 22 februari 2023. Eric Holder riskerade livstids fängelse för sina brott.

I väntan på det kom nyligen nyheten att LeBron James co-producerar en dokumentärserie om den älskade rapparen och entreprenörens liv och karriär. Serien är ett samarbete mellan NBA-legendens produktionsbolag SpringHill och rapparens Marathon Films, där flera välrenommerade namn kommer att synas.

Den ännu obetitlade dokumentärserien ska ge tittare “exklusiv tillgång” till rapparens innersta krets och innehålla aldrig tidigare sett arkivmaterial. Utöver detta syns namn som Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Diddy och Lauren London.

Foto: BET/Pressbild/Los Angeles Police Department