Rapparen arbetar i dag som verksamhetsansvarig på organisationen Helamalmö.

Nicolas Lunabba är verksamhetsansvarig för organisationen Helamalmö som arbetar med att skapa bättre levnadsförhållanden för människor i utsatta områden, med fokus på barn och unga. Under flera års tid har han varit en aktiv debattör vad gäller samhällsutvecklingen och hur politiker och myndigheter tacklar problemen som blivit allt mer synliga med kriminalitet och utanförskap.

Under 1990-talet och en bit in 2000-talet var han även aktiv på den svenska hiphopscenen under rapaliaset Nicolas L. I början av musikkarriären gjorde han sig ett namn med gruppen Down South Ballers och 2005 kom solodebutalbumet “Sign Language” (lyssna nedan) med gäster som Chords, Colossos, Gregory Isaacs och Ashar Khan. Han har också varit basketspelare och tränare för olika basketlag.

Från och med idag finns Nicolas Lunabbas sommarprat att höra i etern och via Sveriges Radios hemsida. Programmet handlar om unga personer som mördas. Via Sveriges Radios hemsida säger Nicolas:

– Jag pratar om hur morden på unga människor, och unga människor som mördar, är den yttersta konsekvensen av det samhälle vi har skapat.

Lyssna på programmet nedan eller läs i textversion.

“Mitt namn är Nicolas Lunabba. I mitt Sommar i P1 ska jag prata om hur morden på unga människor, och unga människor som mördar, är den yttersta konsekvensen av det samhälle vi har skapat. Och jag ska prata om de barn och unga som varken faller offer för eller hemfaller åt dödligt våld. Men som ändå måste leva i en tillvaro som bryter ner dem, krossar deras drömmar, självkänsla och kroppar. Jag ska prata om hur vi har accepterat framväxten av platser som berövar unga människor de nödvändiga förutsättningarna att vara lyckliga. Om varför Sverige inte tycks se värdet i somliga barn.”

Foto: Eskil Krogh Larsson / Lina Arvidsson