UPDATE 23/9 2022:

TMZ har nu fått tag på en övervakningsfilm som visar exakt vad som hände då Ludacris manager Chaka Zulu konfronterades utanför sin restaurang Apt4B, vilket senare ledde till att både han och en annan person sköts. Den senare, blott 23 år gammal, avled senare av sina skador.

I videon kan man se Zulu konfronteras av en en grupp män, varpå handgemäng uppstår. Musikbranschprofilens kvinnliga assistent får ett rejält slag i ansiktet innan han lyckas resa sig och avfyra de skott som träffade avlidna Artez Benton. Enligt rapporter ska Zulu själv ha blivit träffad i ryggen av personen som namnges Crawford i videon.

Se klippet nedan (varning för våldsamt innehåll) och läs mer i tidigare nyhet.

Ursprunglig artikel publicerad 20/9 2022

Ludacris mångåriga manager, Chaka Zulu, har gripits för mord. Enligt WSB-TV greps musikindustriveteranen, vars riktiga namn är Ahmed Obafemi, tidigare i veckan med anledning av en skottlossning i Atlanta i juni.

Incidenten ska ha skett på en parkeringsplats vid ett köpcenter den 26 juni, då Zulu och två andra personer hamnade i ett bråk som slutade med skottlossning. Enligt polisen ska en 23-åring vid namn Artez Benton ha omkommit, medan Zulu och en tredje person förts till sjukhus med skottskador.

Zulu, som var en av grundarna av skivbolaget Disturbing Tha Peace och 2019 fick en chefsroll på Spotify, ska ha överlämnat sig själv till myndigheterna den 13 september och släppts via borgen kort efter. Han anklagades då för grov misshandel, vapeninnehav och “vanlig” misshandel.

Enligt hyfsat samstämmiga uppgifter från källor till TMZ och Zulus advokat, Gabe Banks, ska han ha blivit påhoppad och avfyrat sitt vapen i självförsvar. Denna bild motsätter sig dock Bentons familj som uppmanar att Zulu döms för dådet. Läs båda uttalandena nedan. Ludacris har inte uttalat sig om situationen och har heller inga inlägg postade på sin Instagram.

Foto: Pressbild