Artist kritiserad för relation med minderårig – svarar via sociala medier


“…aldrig gjort något för att skada henne.”

 

 

Under söndagen exploderade sociala medier efter att en svensk rappare och sångare pekats ut för att ha haft en relation med en minderårig. Det handlar om artistens tidigare flickvän, som själv gått ut med sin historia. I ett gäng inlägg via Instagram Stories förklarar hon i korta drag att de haft en relation som påbörjats när hon var endast 15 år gammal och att han utsatt henne för psykiskt ofredande. Och även om påståendena inte implicerar något brott (den sexuella myndighetsåldern i Sverige är 15 år) är det en osmickrande bild av artisten som målas upp – och reaktionerna har varit starka.

 

 

Under natten gick artisten ut via sina egna kanaler för att bemöta påståendena. I ett inlägg skriver han att kvinnan ifråga sa att hon var 18 år vid tillfället då de hade sexuellt umgänge, men att han senare fick reda på att hon var yngre och då ville fortsätta träffas ändå. Han påstår också att han hotats till livet efter att förhållandet tog slut i oktober 2019. På en bild går att se en anmälan mot kvinnan, som hon dock menar är fabricerad. Hon har i sin tur anmält artisten för förtal.

 

 

Många har reagerat starkt och snabbt via sociala medier, vilket gjort att bland andra Cherrie, Imenella och Henok Achido tagit avstånd från branschkollegan.

 

 

 

 

Red anm: I en tidigare version av denna texten namngavs artisten i fråga. Efter en publicistisk bedömning från ansvarig utgivare har denna uppgift tagits bort från artikeln. Det går att läsa mer här hur Kingsize Magazine förhåller sig till detta.

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL