I september stod det klart att en känd svensk rappare häktats misstänkt för ett rån mot en kiosk i Kista. Personen, tillsammans med flera gärningsmän, ska ha plockat på sig varor i en kiosk och mordhotat personalen, skrev Expressen då. De tre personerna ska ha tagit snus och cigaretter till ett värde av 5 354 kronor och sedan hotat personalen om de ringde polisen. De ska senare ha återvänt med fler personer som också stal varor och utdelade nya hot. Artisten greps på Arlanda efter att ha varit anhållen i sin frånvaro.

Rapparen åtalades initialt tillsammans med fyra andra personer för rånet och nu har tingsrätten meddelat att rapparen och två andra män döms. En 16-åring har frikänts då det saknades tillräcklig bevisning för att han var på platsen.

Nu står det klart att Salah “Dree Low” Abdulle döms till ett års fängelse för brottet, skriver Aftonbladet.

“Övervakningsfilm visar tydligt hur männen med ett hotfullt agerande stjäl varor (snus, dricka, godis). Det finns övrig bevisning som stödjer att det var ett rån, bland annat en koppling mellan två av rånarna och ett kriminellt nätverk. Tingsrätten accepterar inte invändningen om att det var ett kreditköp”, säger chefsrådmannen Patrik Alm, rättens ordförande enligt tidningen.

Dree Low ska enligt försvarsadvokaten Alain Soussi överklaga domen till hovrätten, skriver Expressen.

 
Foto: Pexels