Timbuktu svarar: "Låt oss ta det på micken".

Under onsdagskvällen hamnade Timbuktu och Dani M i ett ordkrig på sociala medier. Ja, närmare bestämt i Kingsize Magazines kommentarsfält på Instagram. Efter att Timbuktu under onsdagen uppträdde på en LO-sammankomst inför valupptakten, med flera av landets fackförbund och politiker på plats, hamnade rapparen på bild med statsminister Magdalena Andersson (S) – en bild som Kingsize Magazine återpublicerade på Instagram.

Dani M, som tidigare gjort tydligt vad han tycker om politikens maktspel och auktoriteter, kommenterade ganska omgående bilden på Timbuktu och Magdalena Andersson med en kräk-emoji. Timbuktu såg uppenbarligen kommentaren och svarade “e-z to be a hater”, varpå ordväxlingen i skarpa ordalag startade på riktigt. Dani M replikerade Timbuktu med orden: “lätt att va en husblatte”.

Han fortsatte sedan med att kritisera Timbuk för att vara “på fascisternas sida” och återigen kalla honom för “husblatte”. Efter några meningsutväxlingar fick Timbuktu nog och valde att föreslå ett klassiskt sätt att lösa konflikten – på micken.

“Du känner mig inte. Jag är inte Socialdemokrat. Men du verkar fett sugen på att beefa med mig. Skriv en vers. Så tar vi det på micken”, avslutade Timbuktu.

Det återstår att se hur Dani M kommer att svara. Se inlägget och läs hela bråket i kommentarsfältet nedan.

Kingsize Magazine har sökt Dani M för en kommentar.

Foto (montage): Simon Almers / Jonathan Perlmann