Igår tisdag närvarade Sverige-aktuella Cardi B i rätten i New York, detta efter att en jury åtalat stjärnan på flera punkter sent förra veckan. TMZ rapporterar att domaren ska ha informerat Cardi om att hon åtalas för försök till övergrepp av andra graden samt en rad andra brott i samband med ett slagsmål på en strippklubb i augusti förra året, där hon påstås ha beordrat en attack på två bartenders varav den ena anklagades för att ha legat med hennes man Offset.

Under förhöret ska rapparen ha nekat till brott och sagt till domaren “not guilty sir, honor.” Totalt står hon inför 12 åtalspunkter och om hon fälls riskerar hon upp till fyra års fängelse. Detta skedde bara några dagar efter att hon under helgen plockat hem kategorin Album of the Year på BET Awards 2019 för “Invasion of Privacy”.

Frågan är om detta kommer att påverka hennes spelning på Way Out West i augusti, i kombination med rapporter om flera inställda spelningar på grund av komplikationer efter en plastikoperation. Det faktum att dessa spelningar blev inställda kan dock också bero på den kommande filmen “Hustlers”, som Cardi medverkar i.