62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Artister donerar låtomslag till förmån för Rädda Barnen och Tim Bergling Foundation


Cherrie, Sabina Ddumba och Janice deltar bl.a i kampanjen.

 

 

Nu ingår Rädda Barnen ett samarbete med Tim Bergling Foundation för att främja psykisk hälsa bland unga. Till sin hjälp har man flera kända svenska artister, däribland Elliphant, Cherrie, Sabina Ddumba och Janice.

 

Under perioden kommer artisterna att byta ut flera av sina så kallade canvas, de rörliga låtomslag som finns i mobilversionen av Spotify, för att istället ge plats åt korta filmer som visar hur det kan kännas att må psykiskt dåligt utifrån barns egna berättelser. Syftet är att visa att man inte behöver känna sig ensam i sina känslor, och att det finns hjälp att få. Artisten Elliphant är en av dem som ställt sig bakom kampanjen, och som bytt ut de rörliga låtomslagen till flera av sina låtar.

 

– Psykisk ohälsa är ett enormt problem och jag vågar med säkerhet påstå att alla varit drabbade av det på något sätt. Det behöver verkligen inte synas på utsidan vilket kaos som pågår inom en och det är därför viktigt att vi pratar om det – att vi frågar andra hur de mår och att vi inte tvekar att söka hjälp om vi mår dålig, säger Ellinor “Elliphant” Olovsdotter.

 

Kampanjen är startskottet på Rädda Barnen och Tim Bergling Foundations långsiktiga och gemensamma kraftsamling för att främja psykisk hälsa bland barn och unga. På sikt vill man skapa fler ytor där barn och unga kan känna trygghet och få hjälp. Kreativitet och en meningsfull fritid är viktiga pusselbitar i att främja psykisk hälsa, menar Helena Thybell, generalsekreterare på Rädda Barnen, och det är därför också glädjande att så många artister ställt sig bakom initiativet.

 

– Det här samarbetet syftar till att skapa fler gemensamma mötesplatser för barn och unga, där leken för de yngre, och musik och samtal för de äldre, kan vara verktyg för att uttrycka känslor, utvecklas och stärkas. Platserna vill vi skapa tillsammans med barn och unga för att kunna möta de behov som de har, och för att tillsammans jobba proaktivt för att främja psykisk hälsa, säger Helena Thybell, generalsekreterare på Rädda Barnen.

 

Tillsammans vill man arbeta för att minska stigmat kring att prata om psykisk hälsa. En del av samarbetet kommer fokusera på den fritidsverksamhet som Rädda Barnen bedriver runtom i landet.
– Jag ser fram emot att samarbeta med Rädda Barnen som redan gör ett bra jobb kring ämnen som vi brinner för i Tim Bergling Foundation. Jag är också imponerad av deras ambition att skapa en meningsfull fritid för barn och unga som är en viktig del i livet mellan hemmet och skolan, säger Klas Bergling på Tim Bergling Foundation.

 

Några ytterligare artister som donerar sina canvas på Spotify är Felix Sandman, Benjamin Ingrosso, LOVA, Miriam Bryant och Loreen. Samtliga artister har engagerat sig helt ideellt. Kampanjen pågår under fyra veckor.

 

Se animationerna och kampanjfilm nedan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Elle Jonsson / Press

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL