"Det var det jag ville prata om, tack så mycket. Lycka till med sändningen."

På torsdagsmorgonen befann sig Adam Tensta på TV4 Nyhetsmorgon i egenskap av sommargäst, aktuell med skivan “The Empty”. Men intervjun blev inte långvarig då Adam Tensta snart meddelade att han inte tänkt sig låta intervjuas utan istället i protest lämnade tv-studion som en markering mot TV4-gruppen för att de bjudit in Youtubeprofilen Louise Andersson Bodin som gäst, som via sin Youtube-kanal lagt ut videoklippet “Negerbög”. Adam Tensta menar i sommarintervjun att detta rimmar illa med kanalens motto “noll rasism”. Expressen citerar rapparen från programmet:

“Jag håller inte er ansvariga på något sätt. Jag vänder mig som sagt mot TV4-gruppen och de ansvariga för den här kanalen. De måste ställas till svars för vad de har gjort. Det finns väldigt många personer här i Sverige som har blivit marginaliserade av det här beteendet och den här händelsen. Då tycker jag att TV4 borde ta sitt ansvar och gå ut i sociala medier eftersom ni når ut till så många och berättar hur det har fått gå till så här. Det är skämmigt att det har hänt.”

Adam Tensta hänvisade även i sändningen till till en debattartikel i Aftonbladet på onsdagen där han kritiserade kanalen med rubriken “Jag skäms när TV4 normaliserar rasism”. Läs utdrag ur artikel nedan:

“Normaliserandet av rasism har ju sedan länge fått bästa sändningstid. Men jag vill ta tillfället i akt och meddela TV4-gruppen och högsta ansvariga att denna “incident” inte är glömd. Vi ser er! Vi är fortfarande många som vars rättigheter blir förbisedda var och varannan dag, inte bara av er men också utav andra aktörer som polisen, bostadsrättsföreningar, stadsdelsförvaltningar, för att nämna några”

Se videoklipp från när Adam Tensta lämnar studion via Aftonbladet TV:


 

65ba07add7a32f7b0a037f23