Rapparen riskerar ett långt fängelsestraff.

I augusti visade det sig att Rakim “A$AP Rocky” Mayers skulle bli åtalad för skottlossningen mot sina forne kollega och vän A$AP Relli i slutet av förra året. Då meddelade distriktsåklagaren i Los Angeles nu att Rocky åtalas för två punkter av “assault with a semiautomatic firearm”.

Åklagaren hävdar att Harlem-rapparen riktade en pistol mot Relli i samband med en aggressiv diskussion i november 2021. Inga skott avlossades då, men vid ytterligare en konfrontation vid ett senare tillfälle påstås 33-åringen ha avfyrat två skott i sin forna kollegas riktning. Dispyten ska ha handlat om att Rocky lovat att hjälpa familjen till gemensam avliden vän ekonomiskt, men att Rocky senare struntat i att bidra.

På måndagen hölls ytterligare en förberedande förhandling, en så kallad “hearing”, där domaren i fallet beslutade att fallet ska gå till rättegång. Rolling Stone rapporterar att A$AP Rocky åter kommer ställas inför rätta den 8 januari 2024, följt av en rättegångsprocess som ännu inte har tidsbestämts.

Vid måndagens förhandling visade åklagaren upp ett videoklipp från övervakningskameror på olika platser, där skjutningen uppges ha skett. Se klipp nedan!

A$AP Relli har även planer på en civilrättslig stämning mot A$AP Rocky och advokaten Joe Tacopina, för att ha smutskastat honom i en förtalskampanj i media.

A$AP Rocky riskerar upp till 9 års fängelse , skriver Rolling Stone.

Till sommaren är det fem år sedan A$AP Rocky hamnade i klammeri med rättvisan i Stockholm, i början av juli 2019. Som bekant handlade det då om ett internationellt uppmärksammat misshandelsåtal, där rapparen kom undan med villkorlig dom i Stockholms tingsrätt efter några månader i häkte. 2021 släppte Rocky även dokumentären “Stockholm Syndrome” i samband med Tribeca Film Festival. Se trailer nedan!

Foto: AWGE x NEEDLES