Under sommaren 2019 mördades artisten Rozh Shamal i Blackeberg, då 23-åringen tog promenad med sin hund. Nu har Solna tingsrätt meddelat domen för en 20-årig man som greps och åtalades för mordet. Påföljden blir 12 års fängelse för mord och grovt vapenbrott. Enligt domen sköts Rozh med sju skott, i huvud, bål och lår, och gärningen beskrivs som en ren avrättning, enligt Aftonbladet.Rozh äldre broder mördades även i januari 2018. Mamman till de mördade bröderna säger vidare till tidningen:

 

“Kyrkogården är mitt hem nu. Med mina barn. När jag är där är det jättejobbigt men det är där jag vill vara hela tiden. Jag vill vara mer med mina barn.”

Rozh Shamal släppte i maj 2019 låten “Dras till problem”, med en musikvideo som i dagsläget har över 3,7 miljoner visningar på YouTube. Efter hans död släpptes även videon “Fullfart”, båda i regi av Block Juice. Rapparen Abidaz var en av de första som släppte en låt ihop med Rozh Shamal, betitlad “Höjer Basen”. Till Aftonbladet säger Abidaz:

“Det var en vän till mig som sa att jag borde lyssna på honom, vi pratade och han kom till studion och sedan började vi göra en massa låtar. Han gick på känsla och hade ett speciellt gung som ingen hade.”

Musikproducenten Viktor Ax, som har samarbetat med artister som Ken Ring och Dani M, bekräftade i somras även att han hade flera projekt under färdigställande med Rozh:

“Han var en av de driftigaste och mest kreativa rapparna jag jobbat med och en av de största talangerna i Sverige. Han var en perfektionist när det gällde musiken och det är en stor förlust, inte bara för vänner och anhöriga utan för hela musikindustrin.”

Foto: Luliya Masfun / Block Juice