Befriande långt ifrån exhibitionism och bekräftelse får här känslor och vemod ta plats men även stolthet, driv och monumentala visioner. Simon har vänt ut-och-in på sig själv och funnit stommen i sitt skapande på sitt bästa alster hittills. Produktionen är såväl skir som dunkel i sitt högklassiga jag och gästerna sluter omsorgsfullt armarna om spåren. Hans textförfattande, ordlekar, dramaturgi och träffsäkerhet når nya höjder och blåser mig faktiskt av stolen. Han hymlar inte, förskönar inte och har bemästrat den svåraste relationen av dem alla, den med sig själv. För medan livet snurrar på gäller det att hitta sitt inre kompass och modet att använda sanningen. ”Le För Kameran” bevisar att livet inifrån och ut ger otrolig klarhet och att vara äkta och sårbar är att vara stark. Detta album kryper in, under och består.


Bästa låt: “Innan Isen Smälter”, “Det Vackra Fula” och “Sinatra”.

Bästa produktion: “Sinatra” (Mack Beats)


Intressant text: Albumet fullkomligt sprutar ur sig citat som fastnar.

Fyndigast: ”Du skriver ej ditt öde men tro mig jag har skrivit, vänt ut-och-in på mig själv, något bulimiskt” (Allt Jag Håller Heligt)

Kraftfullast: ”Ser det inte, claimar mönstermodellen, stängda fönster om kvällen, så ovetande. Perspektiv växer som bekant ej på träd, så egot det leder vägen och rädslan krymper din värld.” (Det Vackra Fula)

Mest motiverande: ”Har lärt mig att ingenting är orimligt, suttit vid samma bord, mittemot Quincy och ändå inte känt mig obefintlig. Drivkraft, jag lånar mina skor från Da Vinci.” (Panoramavy)

betyg_5

// Mia Andersson

Format: Album
Skivbolag: Hemmalaget/Sony Music
Releasedatum: 26/11-2014