62b170dadc4101037e075fe2
62a83ff970c4fd62de0588d3
Skivrecension – Maskinen “Stora Fötter Stora Skor”


 

 

Övertänd iver klär inte någon bra men när man smörjer det vårdslösa nöts och slits det inte, det får bättre lyster och klang. Denna EP är fullmatad med influenser men med en motsägelsefull sans utvidgar Maskinen sin repertoar och slår sönder förutfattade meningar. En obeveklig melodikänsla med skruvad och repetitiv elektro hiphop, funk, house, modern two-step och ett bombastiskt rave på beatsen. Tempot, rytmen och dynamiken är kompromisslös men skapar förväntningar som infrias. Frej och Herbert lever som de lär, äger sina val och trots att de hånler åt måttfullhet vältrar de sig elegant i sin kreativitet. Lyriken är kaxig med härliga punchlines, är ifrågasättande och bär på styrka och undertonen av att tro på sig själv och hylla sina egenheter. Samma frigjordhet och icke-rädsla för vad någon ska tycka är också Maskinens styrka i alla avseenden och i ett bekräftelsejagande samhälle är uppmaningen att inte dansa till någon annans pipa, än sin egen, en skön boost.

 

 

Bästa låt: Stora Fötter, Stora Skor ft. Dim Out

 

Bästa produktion: Batteri ft. Chapee, Sam-E, Joy & Parham

 

Intressant text: Njuter av alla sköna punchlines och stiliga metaforer på ”Batteri” och går igång lite extra på denna sida av Parham ;

”Är alltid på min grind och det fuckar min sömn, påsar under ögonen, jag fyller dom med guld/gör det fullt ut, svär, alla ni vet, så varför ska ni tvivla på min kapacitet? /E kreativ som montessori, haa utstrålning som Tjernobyl/ årets bästa hiphop, Mr. 5 av 5, jag gjorde det nyss, låt oss göra det igen!”

 

Skivbolag: Goldenbest Records

Releasedatum: 15/4-2015

 

 

betyg_4

 

// Mia Andersson

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL