Skivrecension: Mac Miller “Circles” (Album)


 

 

I spillrorna av Mac Millers tragiska bortgång 2018 lämnades ett rikt musikarv och ett ofärdigt album. Vad som kom att bli rapparens sista album, “Swimming”, hade en sammanhängande uppföljare som aldrig hann se dagens ljus. Förrän nu. Producenten Jon Brion hade jobbat nära Miller på de två albumen, och var fast besluten att avsluta vad de påbörjat.

 

Resultatet blev “Circles”, som för att vara ett ”ofärdigt” album är överraskande förfinad och minimalistiskt slagkraftig. Precis som med “Swimming” känns det som att Miller hade börjat utforska en nyare sida av sitt artisteri med mer sång – “Circles” har snudd på ingen rap! Brions produktioner är både lekfulla och försiktiga vilket matchar Millers ärliga och självkritiska texter. Det är jazzigt och indiegitarrer på en och samma gång, utan att vara för lite eller för mycket.

 

Med postuma album måste man också ha artistens ära i åtanke. Kanske står “Circles” ut för att den just inte är en ihopskrapad samling demos, utan faktiskt menad att vara just såhär. Hur mycket som Brion har gjort utan Miller är ännu oklart, men det är svårt att tänka sig ett annat slutreslutat än detta. “Circles” är ett värdigt avslut på Mac Millers nyskapande självupptäckarresa.

 

 

Bästa låt: ”Surf” är en sommardröm i en kärlekslåt.
Bästa produktion: ”Woods”s flörtiga 80-talssynthar och en studsande bas är en given vinnare.
Bästa rader: Det optimistiska ”There’s a whole lot more for me waiting on the other side” på ”Good News” är så smärtsamt sant och vackert på samma gång.

 

/ Armani Maleh

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL