Skivrecension: Lil Wayne – “Funeral”


 

 

Lil Wayne har varit i branschen så länge nu att han nog inte behöver någon introduktion. Det känns konstigt att kritisera en levande legend, men hans nya album gör det svårt för en att göra något annat. Döpt till “Funeral”, började fansen spekulera om det var det sista albumet vi skulle få från Weezy, men det kommer nog dröja länge kvar tills han är klar.

 

Istället för att använda sin auktoritet för att skapa nya mallar eller i alla fall sina egna, känns det som att han på Funeral rättar in sig i någon annans. Vissa låtar är bra och skivan kanske tillochmed hade varit mer än okej om låtlistan kortades ner med 10 spår, men det är inte alls lika spektakulärt som jag förväntade mig. Lil Wayne låter otroligt som vanligt och produktionerna är vattentäta, men det är för spretigt och mastigt. Skivan har uppfriskande gästinhopp från bl.a. XXXTENTACION på “Get Outta My Head”, Big Sean och Lil Baby på “I Do It” samtidigt som det finns ett otippat och skrattretande inhopp från Adam Levine (sångaren i Maroon 5) på “Trust Nobody”. Hoppas att Lil Wayne har många album kvar i sig, det hade nämligen varit synd om detta blev det sista.

 

 

Bästa låt: Ball Hard feat. Lil Twist är en perfekt skrytlåt där Lil Wayne i samma shoutout som Rihanna också utnämner Sinéad O’Connor till en hard baller.

 

Bästa produktion: Spanish Jose och Cool N Dre står bakom det repeatvänliga beatet på Bastard (Satan’s Kid).
Bästa gästinhopp: Lil Baby och Big Sean tillsammans med Lil Wayne blir en smidig treenighet på I Do It.

 

 

/ Armani Maleh

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL