Skivrecension: Lamix “A.D.H.D” (Album)


 

 

Ända sen debutsingeln ”Hey Baby” blev år 2017:s sommarbanger, har allt Lamix delat med sig av varit av hög kvalité. Hans unika röst, catchiga texter och fläckfria produktioner har blivit ett kraftpaket som inte är att leka med. Debutalbumet “A.D.H.D” håller samma höga standard och är skarpt, spännande och välproducerat.

 

Lamix har utvecklats mycket med både sångröst och textförfattande. Sången är rak och lekfull på samma gång, något som också beskriver texterna. Det är designerkläder, pengar och framgång – men också självreflektion och uppskattning.

 

Produktionen på skivan, självklart signerad NBLs egna Pablo Paz, är mäktig och snygg genom hela skivan. Han lyckas skapa ett sammanhängande sound av tighta hi-hats och pulserande baser där varenda låt är en pusselbit som passar sömlöst in i den andra.

 

 

Bästa låt och gästinhopp: Lamix och Mwuanas röster tillsammans på singeln ”Piruett” är den bästa sammetslena kombinationen någonsin.

 

Bästa produktion: “Dum” feat. Cherrie är 2000-talets smooth RnB på ett smakfullt uppdaterat sätt.

 

Bästa rader: På avslutningsspåret ”Ler” lyckas Lamix vara både kaxig och ödmjukt stolt över sig själv. Där finns den briljanta raden ”Adhd-barn det kommer aldrig gå baby / men innan 20 tog jag över gul och blå baby”.

 

/ Armani Maleh

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL