Skivrecension – Erk & Random Bastards “Spelbart” (Album)


 

 

Slagkraftigt, tillbakalutat och stöddigt. Hiphopen norröver har verkligen skapat ett signifikant sound och ”Spelbart” är inget undantag. Igenkänningsfaktorn är hög och sluts samman med gemenskap, hederskänsla och framåtdriv. Beatsen utmärker sig och är lika delar färgstarka som dunkla, bekanta som utmanande. Flytande gränser, skiftande flöden med en skön, melodisk och innovativ rap. Ett stort utropstecken är den långa förteckningen av gästspel av såväl producenter som artister. En dans med svåra steg där fler uttryck ger fler stilar, och förvisso en skön flavour, men där helhetsbilden kan bli lidande. “Spelbart” är på många vis underhållande och intressant. Vardags- och miljöskildring delar plats med tyngre ämnen och attityd men stundom tenderar vibe att gå före substans. Den marscherande framtoningen är medryckande och den tekniska nivån hög när de leker med komplexa ordlekar och intrikata metaforer men dessvärre når dessa inte alltid hela vägen fram.

 

 

Bästa produktion: Fick Feelin med Academics & Friman (prod. Friman, co-prod Academics) + Paj Lur, Full Kyl (prod. Imchibeat)

Bästa låt: Vamenarom med Cleo & Griljonären (Kusten Klick) (prod. Sunnari Beats)

Intressant text: Kittlande ambition och skön motivation på Apport! med Johan Vuitton & Görda (PizzaBoyss) (prod. Tegelhunna) ”Som jag jobbar hårt för min dröm blir det inte svårt att somna gott”

 

 

betyg 3,5

 

// Mia Andersson

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL