Skivrecension: Dree Low “FLAWLESS” (Album)


 

 

När Dree Low släppte låten ”För laxen” (2017) var då jag insåg att vi hade att göra med en väldigt speciell rappare. En rappare som förkroppsligar det som nu är den svenska rapnormen, men med extra allt. För Husby-artisten är inte bara en vanlig gangster-rappare, utan har precis som kollegan Z.E egna referenser, en stor portion humor och en melodikänsla som överträffar de flesta av sina samtida kollegor.

 

Med hjälp av lekfull pondus och flärd har Dree Low stadigt byggt sin bas de senaste två-tre åren och hela tiden gjort framsteg. Trots att ”Flawless” inte är lika fläckfri och levande som föregångaren ”No hasta mañana 2” fortsätter han här framgångsrikt på sitt koncept bestående av melodiösa och tunga produktioner i kombination med smarta, roliga och ibland mörka texter. Inte minst på överlägset bästa låten ”Pippi”, som är en av hans bästa i karriären hittills.

 

 

Bästa låt: ”Pippi”. En lika fantastisk som lågmäld banger med inslag av glad EDM och seriös rap.

 

Bästa produktion: Med en förstaplats på Spotifys top 50-lista har Le Winter satt sitt namn på kartan med produktionen till ovannämnda låt.

 

Bästa gästinhopp: Sättet Adel och Dree Low kompletterar varandra på låtar som ”Santa Lucia” och ”Kapabel 2” cementerar Husby-kollegan som bästa gäst.

 

Bästa rader: Refrängen i ”Para knas” förklarar gatulivet på ett både catchigt och ärligt sätt.

 

/ Malkolm Landréus

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL