Efter dubbla album i fjol och dubbla P3 Guld-vinster i början av året sparar Dree Low inte på krutet, utan kickstartar 2020 med uppföljaren ”FLAWLESS 2”. Och här visar han att han är nummer ett av den nya generationens gangsterrappare. Med träffsäkra melodier, fyndiga texter och ett smittsamt självförtroende levererar Dree Low bangers på bangers.

Det som blir allt tydligare är också att det finns få som skriver som Dree Low, med lika delar humor som allvar och referenser som både är roliga och ibland smala. För vem skulle egentligen kalla sina hatare för “golv” och referera till den tämligen anonyma vänsterbacken Juanfran? Det är detta som gör Husby-stjärnan både unik och intressant.

Av den anledningen är det också svårt att tröttna på ”FLAWLESS 2”, även om det precis som alla album över 15 spår blir aningen långt. I stort är det dock ytterligare en imponerande samling låtar och vilken annan svensk rappare har släppt tre bra album inom loppet av ett år? Imponerande.

Bästa låt: ”LIGA”. Denna ljuvliga pärla har en perfekt balans av självrespekt och ödmjukhet.
Bästa produktion: ”HASTA LUEGO”. Skivans mest ambitiösa produktion förvaltas ypperligt tillsammans med Cherrie.
Bästa gästinhopp: Adel och Dree Low är sedan tidigare en kvalitetsstämplad kombo och på ”BODEGA” stjäl den förstnämnda showen.
Bästa rader: ”LIGA” må använda ett uttjatat sound-koncept, men refrängen träffar helt rätt: ”Lärarn sa att du kan knappt skriva, så jag hade tankar på att kliva / Vilken ironi jag svär på Gud, för idag jag tjänar pengar på att skriva”.

/ Malkolm Landréus

6412e4b25c415800cc0e8973