En hög artistisk integritet och perfektionism gör ofta att saker drar ut på tiden, men lika ofta att väntan blir värd besväret. Så är fallet när Göteborgsduon tillika tvillingbröderna Sammy & Johnny Bennett nu släpper sitt debutalbum ”OCH DU HETER?”. Och här håller man inte igen på något.

Efter en kort men intensiv Kanye Westsk öppning på ”Säg till en vän” leds vi väloljat in i tidigare släppta ”PEDIGREE”, som i sin albumkontext får ett lyft. Allt sitter ihop, även om både tempo och sound varierar. Självsäkerheten och precisionen blir extra tydlig på ”LUST”, med viskningar som för tankarna till Ying Yang Twins och när det industriellt studsiga byts ut mot Detroit-techno i ljuvliga ”LEV MED MIG”.

Uppdraget att utmana och chockera, en ambition som blir allt mer sällsynt, knyts ihop med starka ”SVART”, en lika delar allvarlig och parodiserande historia om att vara just svart. Och tillsammans med LIOHN gör man det med en internationell stjärnglans, flärd och originalitet som med all önskvärd tydlighet visar att bröderna fortfarande har det.

Bästa låt: ”LEV MED MIG” är en tidlös och dansant juvel.
Bästa produktion: ”LUST”. En sensuell och intensiv skapelse signerad LIOHN och Klahr.
Bästa gästinhopp: BENNETT och Yemi står för ett i efterhand självklart samarbete på ”SPACE”.
Bästa text: ”SVART” sticker ut med karikatyriska rader som: ”Jag är svart, tror på voodoo och jag ber till genies / jag är svart, pappa fick mig för han kom för tidigt”.

/ Malkolm Landréus

65546e0a53c940223e0b0eb4