5e81bb9b7f80ce30463cf002
5e78b0917f33f434794a1c02
The Underachievers-recension
Konsertrecension – The Underachievers på Lydmar Hotel, Stockholm


 

 

Ett större gäng ungdomar har samlats på grässlätten mellan Lydmar Hotel och Nationalmuseet för att dricka, förmodligen, billigare öl och vin än det som serveras på hotellets uteservering, med förhoppning om att se kvällens spelning här llite halvt från sidan och slippa trängas framför scen. På andra sidan gatan mittemot hotellet och uteserveringen sitter fler ungdomar, detta gäng till stor del utan alkoholhaltiga förfriskningar minus någon undangömd box, på trottoarkanten och väntar medan de undviker att få fötter överkörda av förbipasserande bilar. Såhär ser det ut en timme innan The Underachievers ställer sig på scen. En timme senare har publikmassan i det närmsta tredubblats.

 

Personligt släktskap med Pro Era-rapparna och grannarna i Flatbush Zombies, i tid och otid tydligt musikaliskt släktskap till de hiphop-inspirerade artister som verkar i andra genrer på det gemensamma skivbolaget Brainfeeder. Det är det enklaste sättet att beskriva den musik som Issa Gold och AK gör tillsammans, som får publiken i det otympliga området framför den lilla scenen att famla omkring och hoppa in i varandra, föranlett av att DJ:n själv hoppar mellan Darq E Freaker-produktioner och Kanye West-spår innan duon kommer ut och innan han ett tiotal minuter in i showen springer fram för att spruta champagne på publiken. De kompletterar varandra väl, alla tre, och att publiken är så uppskattande som de är skrivs snabbt som kvitto på att The Underachievers har förtjänat sin hype; Issa Gold och AK är båda väldigt begåvade, deras musik är rakt igenom stabila produktioner från en hel del väldigt populära skolor av hiphop, som alla känns äkta när de lätt kunde ha känts påklistrade och forcerade.

 

The Underachievers är starka live, det material de har släppt sitter gjutet medlemmarna emellan och är mycket omtyckt av den stora publik som är på plats, och av allt att döma har duon inte skruvat ner på kvalitén från sina mixtapes inför det kommande debutalbumet Cellar Door: Terminus Ut Exordium. Issa Gold och AK hinner även med att hylla sin tragiskt bortgångna vän Capital Steez, som finstämd krydda på ett framträdande som lovar om en mycket underhållande framtid.

 

betyg_4

 

///Özgür KurtogluPublicerat:
RedaktionenNULL