Malmö-trion släpper sin nya singel och musikvideo - produktion av Lilleman.

Med över tio år på hiphopscenen i Malmö har gruppen Dollar Bill byggt upp en diskografi med exempelvis debutskivan “Återfödelsen” från 2009, samt singeln “Konstig” från tidigare i år.

Nu är det dags för trion att lägga in en högre växel och med nya singeln/musikvideon “Bakom Dig” är man i slutskedet av att färdigställa nya albumet “Tio År I Gamet”. Skivan kommer bestå av tio låtar och planeras att släppas 2014 samt produceras till stora delar av Lilleman och ett par låtar av Hurricane.

Kingsize tog inför releasen av “Bakom Dig” en pratstund med Dollar Bill-medlemmen Tax. Läs intervjun nedan!

Se videon, Dollar Bill med Aki (Labyrint) & Dani M – “Bakom Dig”:

Vilka är Dollar Bill – presentera er gärna för Kingsize-läsarna?

– Gruppen består av, Tax, Edo och The beast. Vi alla är ifrån Rosengård och på så sätt har vi hittat varandra. Vi har alla tillsammans sysslat med musik i mer än tio år.

Berätta om samarbete med Aki och Dani M, hur kom det sig att ni spelade in tillsammans?

– Vi valde att sammarbeta med Aki eftersom han valde att visa kärlek till våra grejer som vi släppte tidigare i år, och sedan dess har vi haft kontakt med Aki, Dani M hängde med till Malmö den dagen vi skulle träffa Aki, så med honom var det inte planerat men han lyfte upp låten med sin närvaro.

Vad är budskapet med nya singeln/videon?

– Vi är först och främst ute efter att sätta Malmö på kartan igen, känns som att den har sovit länge nu. Låten heter Bakom dig, och med det menar vi titta bakom dig, vi är närmare än vad du tror. Alltså en metafor, Malmö är på plats.

Vad kan lyssnare förvänta sig av Dollar Bill under slutet av detta året och under 2014?

– Just nu är vi i studion och jobbar på vår skiva, vi är nästan färdiga med den. Vi är väldigt nöjda med den och tycker att den toppar vår förra skiva “Återfödelsen” som vi släppte 2009. Det som kommer att vara unikt med denna skivan är att den kommer att bestå av tio låtar. Alla dessa låtar ska släppas i videoformat, så det folk kan förvänta sig under 2014 är att vi kommer att släppa dessa under 2014 . Vi tänker göra det på ett annat sätt än att bara släppa en skiva som folk tröttnar på efter en månad. Skivan kommer att gå under namnet “Tio år i gamet”, håll utkik.

– Lilleman står för 80 procent av skivan och Hurricane 20 procent av skivan. Lilleman som är vår huvudproducent håller på att producera Gonzas nya skiva, samt singel med Lazee och H.O.P som gav ut en skiva förra året.

Mer info om Dollar Bill – adda gruppen på Facebook eller följ på Instagram @dollarbilldb