Åker även till Holland i helgen för att inleda Dam Dutchess-samarbete.

Kingsize har tidigare i vår rapporterat att Femtastic ska samarbeta med holländska crewet Dam Dutchess. Redan nu på lördag åker Sabina Ddumba, Kristin Amparo och Etzia till Holland för att spela in musik och nätverka med kvinnliga urban-artister. I Holland ska man förutom att skapa musik och nätverka även arbeta i projektet under namnet ”FAM”*. De medverkande från Sverige är; Sabina Ddumba, Kristin Amparo, Etzia, Syster sol, Cleo, Neyney, Tjackie Shaun och Eka Scratch från Sverige.

På Kingsizegalan 2014 nominerades Klubb Femtastic till Årets Klubb och vann även utmärkelsen för sitt arbete med bokningar av artister och DJ:s.

– Både Femtastic & Dam Dutchess jobbar för en jämställd musikscen och därav kändes detta samarbete väldigt naturligt och rätt! Tillsammans kommer vi att jobba för att vidga våra nätverk internationellt och på så sätt synliggöra fler och fler kvinnliga artister inom urban musik, säger Erika Lagerström, Scratch-dj, projektledare och initiativtagare till projektet ”FAM”.

Arbetet tar inte slut där – nu meddelas att ett samarbete initierats med Jämställd festival (http://jamstalldfestival.se). Med detta ska Femtastic granska festivaler med urban profil runt om i Europa. Genom att ta fram siffror på den ojämlikla fördelningen av bokningar vill man ta debatten vidare om att boka jämställt både i Sverige och på festivalscenen i Europa.

– Med initativ som Rättviseförmedlingen, Jämställd festival och oss själva har Sveriges kultur-klimat förändras till det bättre. Men i Europa ser det inte ut så, där kan branschen boka 99% mansdominerad akter utan att få konsekvenser,  säger Vanessa Marko, grundare av Femtastic och pr-ansvarig för projektet.

Följ Femtastics arbete via Femtastic.se

femtastic-dam-dutchess-LS
65546e0a53c940223e0b0eb4