Medverkar i kommande "Drink Champs"-avsnitt.

Det är ingen nyhet att The Game är oblyg när det kommer till att kommentera andra personer i branschen, vare sig de är nära, bekanta eller obekanta. Redan nu har ett kommande “Drink Champs”-avsnitt med rapparen skapat rubriker efter att han påstått att Ye gjort mer för hans karriär än Dr. Dre gjort under hela hans karriär. Ett uttalande som givetvis framkallat reaktioner.

“It’s crazy that Ye did more for me in the last two weeks than [Dr.] Dre did for me my whole career”, säger han mer specifikt.

Att påstå att uttalandet är både historiefrånvänt och respektlöst ligger nära till hands. The Game signade som bekant med Dre och Aftermath Entertainment redan 2003, innan just Dre och Jimmy Iovine parade ihop honom med 50 Cent och G-Unit. 2005 kom hans framgångsrika debutalbum “The Documentary” och året efter följde han upp med “Doctor’s Advocate” – båda med titlar som refererade till den gode doktorn. Och gästspel av Kanye West, för den delen.

Aftermath-producenten Focus har också pekat på det konstiga i uttalandet och antytt att The Game är “instabil”. I ett kommentarsfält där en person skrev “And this is why he wasn’t at the super bowl” svarade han:

“EXACTLY! Cant depend on an unstable cat for something as epic as that.”

Dre och Games relation kom på tal tidigare denna månad då den senares manager misstogs för att säga att Game bett Dre “suck his dick” innan halvtidsshowen i Super Bowl. Det Wack 100 sa var dock “18 albums ago” och inte “18 days ago”, som många trodde.

Det förekom dock spekulationer, delvis på grund av Game själv, om att han var missnöjd över att inte vara en del av showen. Något han senare påstod var helt fel.

“Drink Champs”-avsnittet väntas släpps inom kort.

Foto: Jamil / HBO