Följ P3 Guld-dagen som sänds istället för årets gala.

I slutet av januari månad var det tänkt att Sveriges Radios musikgala P3 Guld skulle arrangera ett 20-årsjubileum, ledd av komikern och skådespelaren Emma Molin. För första gången någonsin skulle galan även hållas i Radiohuset i Stockholm, ett hus som dessutom fyller 60 år under 2022. Redan i december meddelade dock Sveriges Radio att den planerade jubileumsgalan ställts in på grund av det då rådande pandemiläget.

“Mot bakgrund av det förändrade coronaläget i samhället har Sveriges Radio beslutat att inte genomföra P3 Guld-galan i Radiohuset i Stockholm i januari”, sa man då.

Nyligen beslutade Sveriges Radio vidare att varken vinnare kommer utses eller någon gala arrangeras. Anna-Karin Larsson, områdeschef för musik på Sveriges Radio, sa då till SVT:

– Vi har vänt och vridit och funderat om vi skulle flytta allt — vi hade gjort ett upplägg där vi hade galan i vårt eget Radiohus och det var det som blev svårt att flytta. Då bestämde vi oss för att det viktigaste var att hylla den svenska musiken och de vi redan hade nominerat.

Idag presenteras dock de nominerade för galan, som man alltså ändå väljer att lyfta fram. Bland de nominerade hittar vi bland andra Snoh Aalegra och stjärnskottet A36 i två kategorier var (Årets hiphop/r’n’b, Årets artist respektive Framtidens artist, Årets låt).

De nominerade i kategorin Årets hiphop/r’n’b är utöver Snoh Aalegra även Ant Wan, Dizzy & Manny Flaco, Mona Masrour och VC Barre. Även Hov1 är nominerade i Årets grupp.

Se alla nomineringar nedan och lyssna in P3 Guld-dagen som sänds hela dagen idag med både musik och intervjuer. Sändningen pågår från klockan 10 till 21. LYSSNA HÄR!

Årets artist
José González

Miss Li

Snoh Aalegra

Thomas Stenström

Zara Larsson

Årets grupp
Amason

Galantis

Hov1

Off The Meds

Swedish House Mafia

Årets låt
Look what you’ve done – Zara Larsson

Lose my mind – Myra Granberg

Samma gamla vanliga – A36

Se mig – Veronica Maggio

Tystnar i luren – Miriam Bryant & Victor Leksell

Framtidens artist
A36

Daniela Rathana

Felicia Takman

Hannes

Sam Ezeh

Årets pop
Alba August

Daniela Rathana

Maja Francis

Thomas Stenström

Veronica Maggio

Årets hiphop/r’n’b
Ant Wan

Dizzy & Manny Flaco

Mona Masrour

Snoh Aalegra

VC Barre

Årets dans
Cobrah

Dj Seinfeld

Franz Jäger

Off The Meds

Swedish House Mafia

Årets rock/metal
Horndal

Nephila

Pascal

Soen

Wormwood

Foto: Pressbild / Art by Esse

65546e0a53c940223e0b0eb4