Publicerades i Kingsize Magazine #3 2022.

Korsord må höra till en svunnen era av tidningar och magasin i fysiskt format, men är något som fortfarande fascinerar och trollbinder många läsare. På försommaren kontaktade Lunda-baserade Jonas Brunner (aka Quizmaster Jay) oss på Kingsize med önskemål om att publicera hans ambitiösa hiphop-korsord med titeln “Kriss Kross”. I mailet skrev Jonas, efter att ha plockat upp Kingsize på stan:

“Läsningen fick mig att dra mig till minnes det korsord som jag konstruerade för lääänge sedan, 15 år sen närmare bestämt. På den tiden var jag av någon anledning en korsordsjunkie som tröttnat på ”vanliga” korsords tröttsamma synonymstaplande och gav mig på att konstruera ett eget – mycket bättre, större och roligare – med populärkulturellt tema. Självklart gick jag all in och skojade om att jag var Quizmaster Jay, ledare av Sveriges största korsordscrew C.P.U. (Crossword Puzzle Unit) med andra medlemmar som Word up! (min brorsa) och Kriss kross (vars alias gav namn åt mitt eget korsord). Och självklart var det ingen som ville publicera det så det föll i glömska.”

För att uppmärksamma det “bortglömda” korsordet såg Kingsize Magazine till att publicera korsordet i det tredje numret för 2022. Se det hiphop-influerade korsordet nedan och spoiler-varning för lösningen som finns nedan till läsare av printupplagan.

För att få korsordet skickat till sig i utskriftsvänligt format, maila till info@kingsizemagazine.se och ange “KRISS KROSS” i ämnesraden.

*** SPOILER-VARNING = KORSORDSLÖSNING NEDAN ***