Äntligen! I oktober nominerades Notorious B.I.G till att bli invald i Rock & Roll Hall Of Fame 2020 och nu står det klart att den legendariska rapparen är en av de artister som väljs in. Anledningen till att det inte har hänt förrän nu är så klart på grund av regeln om att ha debuterat minst 25 år innan man kan bli invald. Biggies klassiska album “Ready To Die” släpptes som bekant 1994.

Detta betyder att Big Poppa gör akter som Grandmaster Flash and the Furious Five, Run-D.M.C., the Beastie Boys, Public Enemy, N.W.A och Tupac Shakur sällskap. Han blir dessutom den blott andra soloartisten och sjunde hiphopakten att få den prestigefyllda titeln.

Utöver Bigge kommer även R&B/soul-ikonen Whitney Houston, rockbandet Depeche Mode, The Doobie Brothers, Nince Inch Nails och engelska bandet T-Rex att väljas in. Den 35:e ceremonin i ordningen kommer att ske den 2:a maj i Cleveland, Ohio. Eventet kommer för första gången sändas live via HBO (oklart om sändningen görs tillgänglig i Sverige) och uppträdanden samt hemliga gäster kommer att annonseras vid ett senare tillfälle.

IT WAS ALL A DREAM!

Foto: Chi Modu