Kanye West och Soulja Boy sluter fred efter “Donda”-dispyt


Kort efter att Ye sträckt ut en hand till Drake.

 

 

Det svänger som vanligt snabbt och rejält kring Kanye West. Efter att ha blivit ovän med ett gäng kollegor efter releasen av “Donda” (för att inte förglömma frustrationen bland hans fans efter flera förseningar) och provocerande nog bjudit in både övergreppsanklagade Marilyn Manson och en just då rejält kritiserad homofob vid namn DaBaby till sitt lyssningsevent i hemstaden Chicago – så kom Drink Champs-intervjun. Där gick han hårt åt i princip alla, inte minst Big Sean, John Legend, Talib Kweli och Just Blaze.

 

Men sedan häromdagen verkar Kanye ha bytt inställning till världen och sina medmänniskor helt. I början av veckan sträckte han ut en hand till Drake och nu försonas han med Soulja Boy. Den senare har varit rejält förbannad på Ye efter att han dumpats från den slutliga versionen av “Donda” och låten “Remote Control”, vilket till synes skett utan förklaring.

 

Det pekar också ursäkten från Ye på, då han delat med sig av en sms-konversation på Instagram.

 

“Yo It’s Ye. Love you bro. I should have told you I wasn’t gonna use the verse”, skrev Kanye varpå “Big Draco” svarade:

 

“Love you too bro. That’s all I wanted.”

 

 

Under den nämnda Drink Champs-intervjun svarade Ye lite arrogant på varför Soulja Boys vers inte kom med på “Remote Control”.

 

“You ain’t hear that verse?”, svarade han retoriskt varpå skratt utbröt. Han såg dock till att lyfta rapparen genom att namnge honom som en av de fem mest inflytelserika akterna inom genren.

 

 

Soulja Boy själv har inte hållit igen vad gäller sin kritik mot Kanye efter dispyten. Efter att ha kallat honom en “bitch ass n***a” har han också kritiserat honom för att ha ljugit honom rakt upp i ansiktet om vad han tyckte om versen.

 

Under ett besök hos Akademiks podcast “Off The Record” visade han upp sms från Kanye där han hypade versen och i augusti lät han fans höra den för att avgöra själva.

 

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Soulja Boy (Big Draco) 🏆 (@souljaboy)

 

 

Nu återstår det att se om Soulja Boy får en plats på en eventuell kommande nyversion av “Donda”, då det har ryktats om en deluxeversion av skivan framöver.

 

 

Foto: Jennifer Johnson / @souljaboy

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL