Jason “Timbuktu” Diakité och Michael Bekele har prisats på podcastgalan Guldörat för ljuddramat “Härifrån”, vid galautdelningen i Stockholm på onsdagskvällen. Titeln lanserades hösten 2022 via Storytel och beskrivs som följer:

“…en berättelse baserad på Jasons personliga erfarenheter, historiska händelser och magiska stunder. Jason har den unika och autentiska röst som krävs för att berätta denna historia och belysa vilka vi är som svenskar och hur vi kan lyfta vissa svåra ämnen. Och hur kärlek är den enda vägen framåt.”

Jason “Timbuktu” Diakité agerar berättare och får hjälp av skådespelare och artister som Sakib Zabbar, Stina Ekblad, Nathaniel Hagos, Richard Sseruwagi, Erik Lundin, Binyam Haile, Seinabo Sey, Astrid Assefa och Helmon Solomon. Musiken i produktionen är komponerad av Erik Hjärpe från Damn!. Timbuktu berättade om titeln och handlingen vid lanseringen:

“Titeln anspelar på att jag är Härifrån, trots att det under mitt liv i Sverige så ofta ifrågasatts just varifrån jag är. Och under så många år har jag både både drömt mig härifrån och behövt åka härifrån. Det har varit ett glädjefyllt experiment att jobba med Härifrån, men också en utmaning. Jag och Michael Bekele har haft så himla oväntade och spännande samtal och en massa intressant researchläsning. Jag har lärt mig så mycket under vägens gång.”

Bland de övriga vinnarna återfinns bland annat värden för galan, Anis Don Demina, som prisades för Årets Stjärnskott för sina insatser i morgonradio på NRJ. Spotify prisades trefaldigt för “Tänk om” (Årets intervju – podd), “Spotify Dok: Jakten på Bo Baldersson” (Årets dokumentär) och “Mörkt vatten” (Årets avslöjande), skriver Radionytt.

Foto: John Andreas Godwin / Storytel Sverige