Några år tillbaka i tiden fick Jason “Timbuktu” Diakité lovord för sin författardebut “En Droppe Midnatt”. När han nu följer upp med nytt bokprojekt är det med inriktning på en svensk-italiensk matklassiker; köttfärssås.

I den kommande boken “Köttfärssås” får läsaren ta del av ett stort antal recept, allt från enkla klassikern spaghetti och köttfärssås till det som beskrivs vara avancerade vilt-, lyx- och vegovariationer. Samtidigt utlovas en berättelse där läsaren och den matlagningsintresserade får följa med på en kulinarisk resa i den svenska och italienska mat- och folksjälen.


“Finns det något svenskare än spaghetti och köttfärssås? Det är, i ordets rätta bemärkelse, en invandrare som har kommit att bli en av oss. Därför är det hög tid att denna trotjänare, som varje år förgyller miljoner måltider i svenska hem, får en hedersplats i vår mathistoria.”

Boken är skriven av Jason Diakité, i samarbete med Harald Wachtmeister och Joel Åhlin, och ges ut 18 november 2021 via Mondial Förlag.