Stadsdelen Brooklyn i New York City och The Notorious B.I.G. är två nyckelkomponenter i hiphophistorien. Nu flätas de samman då ölmärket Brooklyn Brewery lanserar en begränsad upplaga av Brooklyn Lager för att hylla den legendariska rapparen. Detta i samband med att hiphopkulturen firar 50 år under 2023.

Den begränsade upplagan av Brooklyn Lager – som själv firar 35-årsjubileum i år – kommer med samma smakfulla öl som har gjort Brooklyn Lager till en favorit världen över i över tre decennier. Ölet finns en begränsad tid med en unik etikett där Brooklyn-ikonen Biggie är med på alla burkar och flaskor.

När Brooklyn Lager först lanserades revolutionerade den ölmarknaden med sin prisbelönta smak med inslag av grapefrukt och rostad karamell. Precis som för Notorious B.I.G. gick startskottet under 90-talet och Brooklyn Lager blev en lokal favorit innan den nådde ut globalt. Nu paras alltså Biggies tidlösa artisteri med den klassiska ölen för att fira innovation och artisteri inom både musik och ölbryggeri som tillsammans syftar till att hedra hiphopkulturens 50-årsjubileum.

I Sverige kommer den begränsade upplagan endast att finnas tillgänglig på utvalda evenemang som firar hiphopkulturens 50-årsjubileum senare i oktober. Där kommer det också finnas en kollektion exklusiv merch med Notorious B.I.G. och Brooklyn Lager. Datum väntas presenteras inom kort.

Foto: Brooklyn Brewery