A$AP Rocky har gripits av polis för grov misshandel


Kan förbli häktad till helgen – se videoklipp från händelsen.

 

 

New York-rapparen A$AP Rocky var det stora samtalsämnet under tisdagen då han under söndagen var inblandad i ett slagsmål i centrala Stockholm. A$AP Rocky tycks ha tagit aktiv del i misshandeln när en person kastades omkull på gatan vilket följdes upp av sparkar och slag. Bakgrunden till slagsmålet uppges vara att två killar följde efter artisten och hans tre kompisar, och hotat om att ringa polisen. Rocky ska då ha haft en hätsk diskussion med en av killarna varpå rapparen till synes kastar ner honom på marken. En glasflaska krossas under slagsmålet och slags och sparkar utdelades. Efter incidenten ska A$AP Rocky med sällskap ha lämnat platsen varpå ambulans och polis kom till platsen och förhörde vittnen.

 

A$AP Rocky postade på tisdagseftermiddagen en förklaring till våldsamheterna och hävdar att det skedde i självförsvar efter att turnésällskapet blivit ofredade. Rocky postade själv ett par videoklipp på Instagram, där han hävdar sin oskuld och visar bakgrunden till slagsmålet. (se klipp nedan)

 

 

Spelningen på SMASH x Stadion genomfördes på tisdagskvällen som planerat, men strax därefter greps rapparen av Stockholmspolisen och blev anhållen misstänkt för grov misshandel. Fredrik Karlsson, förundersökningsledare och åklagare i ärendet, säger till Aftonbladet:

 

“Senast på lördag klockan 12 kommer jag att besluta om de ska begäras häktade och vi får väl se om vi behöver ända till lördag för att komma fram till det.”

 

“De hade för avsikt att lämna landet ganska snart och om de lämnar landet så skulle det kunna finnas risk för att vi inte skulle kunna få dem dömda ifall de har gjort det här brottet.”

 

 

Ytterligare tre personer i A$AP Rockys turnésällskap ska även ha blivit gripna av polisen. Karlsson beskriver vidare bevisläget som bra inför en häktningsframställan:

 

“I det här faller finns videoupptagningar men vi kommer också att dokumentera de skador som kan ha uppkommit med rättsläkare och vi förhör vittnen, offret och de misstänkta.”

 


Visa det här inlägget på Instagram

Festivalen kallas för Smash för en anledning! @ASAPRocky och publiken höll på att studsa sönder Lidingövägen 1! 🔥💯

Ett inlägg delat av Kingsize Magazine (@kingsizemag.se)

 

 

 

 

 

Foto: Tobias Carlsson

 

 Publicerat:
RedaktionenAdvertisement
NULL