Det talas ofta om att alla sinnen spelar in vid olika upplevelser. Detta har NOFO Hotel & Wine Bar på Södermalm i Stockholm tagit till vara på och erbjuder en upplevelse där olika signaturljud spelas upp på olika platser i hotellet. Ambitionen är att ge gästerna en upplevelse för alla sinnen genom en resa genom hotellets korridorer. Hotellet på Södermalm hämtar sin inspiration från städer och områden världen över –  Soho och Carnaby Street i London, Queens och Upper East Side i New York, Trastevere i Rom och Montmartre i Paris, Köpenhamn och från hemmaplan i kvarteren runtomkring. I ett pressmeddelande beskrivs tänket bakom hotellkonceptet:

“Det visuella finns överallt i våra liv och omger oss under hela vår vakna tid. Vi tittar på varandra och vår omgivning, på våra telefoner, datorer och teveapparater. Vi betraktar konst och fascineras av design. Det vi tittar på är också det som vi oftast litar på. Men hur är det då med det vi hör? Hörseln är ett väldigt starkt sinne som har kraften att väcka minnen, skapa känslor och inspirera till handlingar. Ljud i sociala ytor kan hjälpa till att förmedla en upplevelse och skapa en önskad sinnesstämning, något som är intressant för exempelvis hotell.”

NOFO Hotel erbjuder således en upplevelse utöver det vanliga, både vad gäller inspirationen till rumskoncepten och ljudsättningen i de gemensamma ytorna. När Kingsize Magazine fick möjligheten att testa hotellet på Tjärhovsgatan, ett stenkast från Medborgarplatsen, så föll valet på delen av hotellet med inspiration staden som lade grunden för hiphopkulturens utbredning över världen – New York City. I Brooklyn-korridorerna på hotellet kunde vi som gäster höra allt från 90-talshiphop till varma r&b-toner som för tankarna till kaféer och parker i Fort Greene eller Bushwick. Även på rummet kunde både inredning och möblemang bidra till en känsla av den flitigt besökta stadsdelen i NYC.

Frågan är, vilket stad eller stadsdel ska vi “besöka” nästa gång? När Nas kommer till stan med Wu-Tang Clan vore ett besök i den Queens-inspirerade delen av hotellet helt klart passande.

Mer information om hotellet finns här!