På den fjärde singeln från Zackes kommande album “NOIR” får han uppbackning av en annan ordkonstnär: Erik Lundin. Låten beskrivs som “en hoppfull kampsång med sikte på en framtid då man får sin beskärda del”.

“Blivit av” tar precis som sina föregångare “Bottenviken” och “Håll i er” avstamp i ett mörkt politiskt klimat. Men i stället för att förbarma sig över situationen, har Zacke och Erik Lundin karvat ut en väg ur mörkret. Det är därför också en segerlysten sommarbanger att samlas kring.

– Jag vill inte ignorera mörkret och låtsas som att det inte finns. Det måste få ta sitt uttryck i musiken, för mig i alla fall. Jag vill inte heller bli en nihilist, det måste finnas strimmor av ljus och det måste finnas knutna nävar. Det är en ständig balans för mig på ett personligt plan. Jag vill även att min musik ska ha en balans, så det är vad jag letar efter i uttrycket. Erik har en naturlig balans av ljus och svärta i sitt uttryck och jag tycker att även låten fick en fin balans, säger Zacke.

“Blivit av” är producerad av Zacke tillsammans med Anders Rensfeldt och är den sista singeln innan albumet “NOIR” kommer ut i sin helhet. På låten medverkar även David Björkén som spelar det peruanska stränginstrumentet charango.

Lyssna nedan!

Foto: Pressbild