Aktuell i "Kalla fakta"-dokumentären "Älskad hatad hiphop".

Det har gått snabbt för Märsta-rapparen VC Barre. Från att ha börjat bakom, eller kanske vid sidan av, ADAAM som en del av kollektivet Grind Gang gästade han sina första låtar som 16-åring. Idag, två år senare, är han en framgångssaga på Spotify-listor med över 600 000 lyssnare per månad tack vare låtar som “Vvvalsta”, “Fläta/Inte mitt krig” och Grammis-nominerade “TOPP” med just vännen och kollegan ADAAM.

Nu har det blivit dags för hans debutalbum. “Young & Strapped” släpps idag och gästas av GULEED och ADAAM. Totalt får vi åtta spår där endast introt släppts sedan tidigare. Bland producenterna återfinns namn som Rasoul, Shenzi Beats och takenoelz.

Albumet kommer mitt i rapparens medverkan i “Kalla fakta”-dokumentären “Älskad hatad hiphop”, som utforskar kriminalitet inom svensk hiphop. Det första avsnittet sändes i måndags kväll och den andra och slutliga delen kommer just idag till TV4 Play och linjär tv.

“I en dokumentärserie i två delar om svensk hiphop söker Kalla faktas reportageteam svar på om det finns några lyckliga slut inom svensk rap. Vi möter kända artister vars musik synliggör samhällsproblemen i utsatta områden. De berättar öppenhjärtigt om hur utanförskap och drömmen om pengar och framgång innebär en riskfaktor där unga lätt kan hamna i grövre kriminalitet”, har tidigare gått att läsa om dokumentären.

I det första avsnittet figurerar främst VC Barre, som vid flera tillfällen poängterar att han gör musik för att hålla sig undan gatan, men även Lilly som var nära vän till 12-åriga Adriana – som sköts till döds i samband med en musikvideo av rapparen 10an.

Lyssna på “Young & Strapped” och se “Älskad hatad hiphop” via TV4 Play/C More eller på TV4 klockan 21.00.

Foto: Pressbild

65546e0a53c940223e0b0eb4