Det svenska skivbolaget RMV Grammofon, med basen i Stockholm, bildades 2010 och har släppt musik med bland annat Maja Francis, Gustaf/Viktor Norén och Herbert Munkhammar. Nu står det klart att skivbolaget expanderar sin hiphopkatalog, genom att ge ut ett osläppt album från mitten av 1990-talet Det handlar om Los Angeles-rapparen Dazzie Dee från Da Lench Mob, vars skiva “Where’s My Reciept?” skulle getts ut på Capitol Records 1996. Därefter har skivan dykt upp i lite olika versioner på nätet, bootlegs och annat. Skivan har hittills inte släppts digitalt eller på vinyl, något som RMV Grammofon nu råder bot på med en nyutgivning.

Albumet är producerat av DJ Battlecat. Gäster på skivan är Ice Cube, K-Dee, Compton’s Most Wanted, Coolio, King Tee, Mixmaster Spade och andra. Bakom projektet att ge ut Dazzie Dee-albumet står Claes Uggla, som under flera decennier arbetat med hiphop på Juju Records, Pope Records och Sony Music Sweden. För Kingsize Magazine berättar han om bakgrunden till releasen:

Efter att snart ha jobbat med hip-hop musik i 24 år har jag under den tiden etablerat en hel del kontakter i USA. Och en dag lyssnade jag i genom gamla promos och sånt där, då kom jag på att Dazzie Dee skivan inte getts ut digitalt varpå jag hörde av mig till artisten genom gemensamma kontakter. Eftersom vi är ett fullt fungerade skivbolag med RMV Grammofon så ordnades allt ganska snabbt. Vi hade ett bra samtal, skrev avtal och på den vägen är det. Det här är dessutom bara den första av flera liknande projekt vi ger ut närmaste tiden.

Således släpps nu skivan digitalt och remastrad den 28 december 2022, följt av vinyl nästa år.