Skånska artisten Virgin Miri är fortfarande relativt ny på den svenska popscenen efter att ha släppt en EP och ett antal singlar sedan debuten ”Boy Story”. Nu är hon aktuell med sin nya singel ”Make a Movie” som gästas av Atlantas egen Young Thug.

Den intensiva bedroom-pop-singeln är producerad av Virgin Miri tillsammans med Grammy-vinnaren T-Minus som jobbat med artister som J.Cole, Drake och Kendrick Lamar. Det blir deras tredje samarbete efter att tidigare ha jobbat på de genreöverskridande låtarna ”Basic Ordinary Ugly” och ”Kill Me” ihop. Låten gästas av Young Thug i vad som blev den sista inspelningen han gjorde innan han häktades.

Under fredagen släpptes också musikvideon tillsammans med Young Thug. Den Nowell Englund-producerade videon beskrivs i ett pressmeddelande som en ”seductive sci-fi-like flick”.

Den 16 juni uppträder Virgin Miri på konferensen Brilliant Minds som startades av Spotifys Daniel Ek och managern Arash Pournouri 2015. Lyssna på ”Make a Movie” här och se musikvideon nedan.

Foto: Pressbild