62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Svenska producenter medverkar på Drakes nya album


“Det har varit väldigt flummigt…”

 

 

Under natten till fredagen förra veckan dök plötsligt ett nytt Drake-album upp på streamintjänster. De extra vaksamma hade koll på att Drake blott sex timmar innan avslöjat släppet, men för de allra flesta blev det en trevlig överraskning på morgonen. Även om skivan inte tagits emot väl av alla, är ett projekt av Toronto-stjärnan alltid en stor händelse.

 

Extra stort blev det för två svenskar som medverkar på albumet. P3 Musiknyheter uppmärksammade under fredagseftermiddagen att Johannes Klahr och Richard Zastenker producerat tre spår på skivan: “Calling My Name”, “Flight’s Booked” och “Massive”. De blir därmed de första svenska producenterna på ett Drake-album.

 

”Vi har gjort hur mycket beats som helst och så har de sållat ut. Det har varit väldigt flummigt i kommunikationen, så vi har inte vågat ta ut för mycket i förskott. Det är först nu som vi kan smälta allt som har hänt. Men processen har varit väldigt nice”, säger Johannes Klahr till P3.

 

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av P3 Musiknyheter (@p3musiknyheter)

 

 

Under sina producent-alias Klahr och LIOHN har de båda också jobbat nära bröderna Bennett sedan deras debutalbum “OCH DU HETER?”, som kom 2020. Samarbetet har även fortsatt för den nya konstellationen Deki Alem, som nyligen släppte sin debut-EP helt producerad av duon tillsammans med bröderna Bennett.

 

 

Under helgen dök två nya låtar av Drake upp, som går att lyssna på nedan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Press

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL