62ecc92f37b61a70cf0bee62
62d7e7e97b2718d296030a52
Svenska artister går samman för Black Lives Matter-anthem


UPDATE: Se och lyssna här!

 

 

UPDATE 28/9:

 

Idag släpps den svenska Black Lives Matter-låten “Tillsammans”. Utöver nedan nämnda artister hittar vi producenterna Jorge ”Castro” Castro och Chanslin ”CB Banger” Mulumba som tillsammans med BLM Stockholm-grundarna ligger bakom projektet.

 

– Skapandet av låten har varit kul. Alla artister har olika stilar och det är vad som gör den här låten unik. vi har fokuserat på att lyfta fram det bästa hos var och en och tillsammans skapa den här låten emot rasism. Det är viktigt för oss att vi med hjälp av våra plattformar göra en förändring, säger de båda producenterna om samarbetet i ett pressmeddelande.

 

Nu går låten och musikvideon att se och lyssna på nedan!

 

 

 

 

 

 

Ursprunglig artikel publicerad 18/9 2020

 

Utöver den pågående coronapandemin har sommaren också präglats av Black Lives Matter-rörelsen, som organiserade massiva demonstrationer världen över efter att fyra poliser kvävt George Floyd till döds. I juni samlades över 10 000 människor på Sergels Torg i Stockholm för att visa solidaritet – ett initiativ som leddes av BLM Stockholm, grundat av Ibbi Chune och Queen Jonson.

 

Nu har flera svenska artister gått samman för att skapa en svensk BLM-anthem med titeln “Tillsammans”. Enligt ett klipp på sociala medier medverkar artisterna Jireel, Seedy, Oliviah, Winita, Gee Dixon, Denz, REZ, Chelsea Muco och Jamkid på låten som släpps den 28:e september.

 

Se klipp nedan och håll utkik för mer information!

 

 

 

 

Foto: Art By Esse

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL