Kvartetten bestående av Snoop Dogg, Ice Cube, Too $hort och E-40.

Det har varit en tid av väntan sedan det i december 2020 stod klart att Snoop Dogg, Ice Cube, Too $hort och E-40 bildat supergruppen Mount Westmore. Nästan ett år senare kom första singeln “Big Subwoofer”, som släpptes i samband med Snoops 50-årsdag och också återfinns på rapparens soloalbum/samlingsskiva “The Algorithm”. Nu får vi till slut ett bekräftat releasedatum för kvartettens debutalbum.

“June 7th. The wait is over. BadMFs. @mtwestmore”, skrev Snoop Dogg via Instagram igår – tillsammans med ett klipp från gruppens spelning på Oakland Arena under fredagskvällen. I klippet hörs också en sampling av Gil Scott-Heron och Brian Jacksons “Angel Dust”, som tidigare har använts av The Game och Nas.

I juli i fjol avslöjade Ice Cube att Dr. Dre rappar på skivan, medan Snoop Dogg har hintat om ett samarbete med Eminem som också väntas återfinnas på gruppens första projekt. I samband med att den “Star Wars”-inspirerade musikvideon till “Big Subwoofer” släpptes så pushade Eminem låten via sociala medier, vilket pekar på att samarbetet faktiskt kan bli av.

Hur det blir får vi redo på den 7 juni alltså, men tills dess går videon att se nedan!

Foto: Pressbild