60361bd489c0ae51e83f60c2
Stockholmbaserad läkare rappar om coronaviruset i ny video


 

 

Senaste veckorna har allt fler satt sig själva i karantän och frivilligt isolerat sig på grund av den pågående coronavirus-pandemin. En av dessa är rapparen och läkaren Dafne “Andas” Jansson, som har varit aktiv på svenska hiphopscenen under flera olika namn sedan 2003. Efter en depression 2014 antog hon rap-aliaset Dafne Andas för att påminna sig själv om varför hon gör musik; för att andas. Senaste åren har hon utbildat sig till läkare och har jobbat inom slutenvårdspsykiatrin i Stockholm sedan examen 2017. Utöver rap och medicin är hon även producent och mixar sina egna låtar.

 

 

Nu bjuder Dafne Andas på nysläppta DYI-videon ”Corona”, vilket är resultatet av en vecka i karantän. Enligt egen utsago är låten både en portion humor, men även politisk känga med tanke på hur vården i Sverige under flera år har utarmats och nu inte är i stånd att klara av en kris som covid-19-pandemin.

 

”Är det svårt att andas? Behandlingsbart, men det saknas resurser efter bantningskrav. Borde tänkt på det i våra landstingsval…”

 

”Grattis till dig som har bunkrat mest / Håller rumpan fresh under din rumsarrest. Har inga reserv alveoli*, men flera konserv ravioli!”

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL