5f2d30fa05d9010e180815f2
Stina Velocette eldar på #metoo-glöden med nya singeln ”Visa från barrikaderna”


 

 

Stina Velocette fick stark respons när hon i höstas släppte låten “Ska det va såhär” som kom i efterdyningarna av #metoo-rörelsen och den efterföljande debatten. Den Göteborgsbaserade artisten och producenten följde sedan upp med heartbreak-låten “Tyckte jag såg dig” tillsammans med Roffe Ruff, men nu återkommer hon med en ny låt om #metoo.

 

– Det gör mig så jävla arg när folk – snubbar – snackar om feminismen som en fluga eller nån innegrej. Detta har varit en pågående kamp så länge. Ibland känns det som det går framåt och ibland inte. Det är typ två steg fram, ett tillbaks, säger Stina Velocette i ett pressmeddelande.

 

Den nya Hofmästarn-producerade singeln, “Visa från barrikaderna”, gästas av Nayomi och kom till bara någon månad efter den första #metoo-låten. Velocette insåg att hon inte alls var färdig med att sjunga om feminism och orättvisor.

 

– Jag trodde att jag hade fått ur mig det mesta för lång tid framöver. Men så skrev jag denna – en rakare pepp- och styrkelåt om systerskap och kraft. Vi ger oss inte, vi stannar och slåss! Jag ville göra låten ihop med någon medsyster i branschen och Nayomi kändes klockren. Så fett att hon ville lägga en vers.

 

Den som vill höra ”Visa från barrikaderna” live kan bland annat skriva in Liseberg i Göteborg (12 juni), Debaser i Stockolm (16 juni), Uppsala Reggae Festival (28 juli) och Statement Festival* i Göteborg (1 september) kalendern. Stina Velocette kommer även göra sin första spelning i sådant slag på anstalten Hall i augusti. Se fullständigt schema nedan.

 

 

Turné: Stina Velocette
12 juni: Göteborg – Liseberg
16 juni: Stockholm – FATTA Fest, Debaser Strand
29 juni: Linköping – JVP Sommarlounge, Järnvägsparken
28 juli: Uppsala – Uppsala Reggae Festival
18 aug: Tollered – Gretafestivalen
(30 aug: Hall – anstalten Hall)
1 sept: Göteborg – Statement Festival, Bananpiren
Fler datum tillkommer.

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL