Slim Prince aktuell med debutalbumet “Dorcas”


 

 

Slim Prince, eller Prince Olumuyiwa Alalu som han egentligen heter, föddes i Nigeria och har sedan 2016 varit en del av Kapten Röds egna label Same Plate Music och jobbat nära producenten Lance-A-Lot. Efter en rad singlar har de nu färdigställt debutalbumet “Dorcas” som endast innehåller svenska afrobeats-låtar.

 

Lance-A-Lot har tidigare jobbat med artister som Chronixx, Dani M, Ken Ring, General Knas, Syster Sol och är även en känd basist på den svenska reggaescenen. Producenten ligger bakom 8 av dom 12 spåren på skivan som jobbats fram tillsammans i Lance-A-Lots studio i Göteborg. Den röda tråden på skivan är glada melodier med budskap om kärlek och glädje. Musiken har en tydlig koppling till nutida afrobeat men med lekfulla inslag av soul, r&b, jazz, hiphop och dancehall.

 

”I början fanns ingen tydlig plan hur albumet skulle se ut utan vi har bara tagit en låt i taget. Ofta har låtarna växt fram snabbt utifrån en liten idé, det kan ha varit en slinga som vi spelat eller en enkel mening”, berättar Slim Prince.

 

Förutom Lance-A-Lot har Kapten Röd, Jodee, S´bling & Jeamally producerat spåren på albumet. Albumets titelspår ”Dorcas” är döpt efter Slim Princes mormor.

 

”Min mamma var ung när hon fick mig och min mormor ville att hon skulle fullfölja hennes drömmar och kunna studera klart, så hon tog hand om mig från att jag var 6 månader tills att hon gick bort när jag var 10 år. Mormor va den jag älskade mest i hela världen, till och med lite mer än min egen mamma, när hon gick bort lämnade hon ett stort hål som än idag inte har läkt och det är därför jag tillägnar det här albumet till henne.”

 

Lyssna på “Dorcas” som gästas av Suan, Essa Cham och Brian London nedan!

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL