Med tanke på det 2024 har gått fem år sedan Skepta släppte sitt senaste album “Ignorance Is Bliss”, så är det inte så konstigt att han är ivrig att meddela att ett nytt projekt är på gång. På årets första dag valde grime-legendaren att tacka sin fans för deras stöd och meddela att skivan “Knife and Fork” är på gång.

Utöver detta bekräftar han att den första singeln från albumet, “Gas Me Up (Diligent)”, kommer den 26 januari 2024.

“It’s been years since I dropped my last album and I want to thank you for all the love during my hiatus. I’ve seen the messages, tweets and Tik Toks, I’m truly grateful that my music is still resonating with the world, even in my absence”, skriver han bland annat i inlägget som går att se i sin helhet nedan.

Även om det var några år sedan hans senaste soloalbum har Skepta inte legat på latsidan, ska sägas. Året efter kom samarbetsprojektet “Insomnia” tillsammans med UK-kollegorna Chip och Young Adz och så sent som i november förra året kom EP:n “48 Hours” tillsammans med den unga producenten Ryder. Precis innan jul fick vi dessutom en låt tillsammans med svenska Deki Alem, från rapparens house-label Más Tiempo som han driver tillsammans med rapparen och producenten Jammer. I sommar får besökare på Big Smoke Festival höra mer av detta.

Foto: Más Tiempo Records