Silvana Imam gör OS-låten 2021 – lyssna på “Vinner med hjärtat”


 

 

UPDATE 5/7 2021

 

Redan i maj stod det klart att Silvana Imam skulle göra den officiella svenska OS-låten 2021. Nu har “Vinner med hjärtat”, tillsammans med Lune, släppts. Lyssna nedan!

 

 

 

 

 

 

Ursprunglig artikel publicerad 20/5 2021

 

Den olympiska hymnen framfördes för första gången vid de första moderna sommarspelen i Aten 1896 och sedan dess har musik varit nära sammankopplat med de olympiska spelen. Med undantag för 2014 och 2018 har en officiell svensk OS-låt gjorts till varje OS sedan 2002 och nu står det klart att Lune och Silvana Imams låt “Vinner Med Hjärtat” blir bidraget 2021.

 

Båda artisterna har en stark och tydlig koppling till sport. 2013 släppte Lune albumet “Music & Sports” och under 2020 har fyra singlar plus en EP tillsammans med Adrian Lux släppts. Silvana Imam växte som bekant upp med basketen närmast hjärtat. Som kraftfull och kompromisslös rappare har hon haft stora framgångar med sina tre album, egen fotobok och dokumentärfilmen “Silvana – väck mig när ni vaknat”.

 

– Jag tror att vad vi än gör krävs det att vi är i nuet och i synk med hjärtat. Misslyckanden finns inte, för om vi inte lyckas med det vi gör på måndag så kan vi välja mellan att lära oss och ta oss framåt på tisdag eller fastna i gårdagen. Den här låten ger mig kraft att ta mig fram på en tisdag och det är en ära att göra den med dig, Lune! Från hjärtat och ut, säger Silvana Imam i ett pressmeddelande.

 

“Vinner Med Hjärtat” kommer att släppas den 2 juli, några veckor inför OS-invigningen den 23 juli.

 

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Swedish Olympic Team (@sweolympic)

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL