Med Ola Rapace och Liam Norberg.

Redan 2022 var det tänkt att Sebastian Stakset skulle släppa en långfilm löst baserad på hans liv. Det mynnade bland annat ut i albumet “Medan vi faller”, som skulle ackompanjera filmen.

Nu blir det istället “Miséria” som agerar dramatisering av den forne Kartellen-medlemmens gamla liv och uppväxt. Imorse delade rapparen omslag och trailer för det Liam Norberg-regisserade filmprojektet som också kommer med ett nytt album med samma namn.

– Jag tror inte någon ung människa som ser filmen blir sugen på att ge sig in i livet den speglar. Meningen med både filmen och skivan är att visa baksidan av det kriminella livet, den riktiga misären som följer med, berättar Stakset i ett pressmeddelande.

I filmen gör han rollen som Adam, vars berättelse delvis hämtas från Sebastians egna upplevelser (i andra roller syns exempelvis Ola Rapace och Amanda Renberg). Att han skulle ta sig an uppdraget var allt annat än självklart och rollen förde med sig en hel del problem.

Att återuppleva det gamla livets prövningar och stress innebar så mycket trauma och smärta att Sebastian drabbades av PTSD men också fick ett återfall.

– Det var superjobbigt för jag hade sex års nykterhet då. Men när jag ser mina ögon i filmen och allt det som utspelar i den förstår jag varför. Även om en del i filmen är påhittat är det så många händelser som ligger verkligheten otroligt nära. Plus att inspelningen sammanföll med Nisses [Einárs] begravning, det blev helt enkelt för mycket som var tungt, berättar han vidare.

I samband med avslöjandet av premiärdatumet för “Miséria” – som blir den 13 september 2024 – släpper han också singeln ”Solen har fläckar” som gästas av Nineb Youk.

– I texten rappar jag om hur ungar brukade hoppa hage men att vi numera lär dom att om det smäller kasta sig på mage. Det är en samhällsanalys, säger han om låten.

På det kommande albumet gästar även Petter, Dani M och Sami Rekik från Medina.

Se videon till “Solen har fläckar” och trailern för “Miséria” nedan!

Läs omslagsintervjun från Kingsize Magazine #4 2022 här.

Foto: Pressbild